Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Rijeka Sava Karta

Rijeka sava karta

Najveća je pritoka dunava po. Reka sava nastaje spajanjem reka save dolinke i save bohinjke kod radovljice u severozapadnoj sloveniji.

rijeka sava karta Sliv Rijeke Save Dinarsko Gorje rijeka sava karta Sliv Rijeke Save Dinarsko Gorje

Sava je plovna za veće brodove od siska uvjetno je plovna od rugvice kraj zagreba za manje plovne jedinice sve do njenog ušća.

Pokaži najveće lijeve i desne pritoke rijeke i njezino porječje. Gdje se nalazi ušće save. S kojom susjednom državom hrvatska graniči na savi. Sa svojim partnerom u klupi provjeri svoje odgovore.

Rijeka sava sava je 944 kilometara duga rijeka desna i prema obujmu vodene mase najveća pritoka dunava rijeka tisa je najveća pritoka prema dužini i prema površini njezina sliva. Svoje istraživanje predstavi u razredu. Sava je rijeka u srednjoj i jugoistočnoj evropi desna pritoka dunava. Za usporedbu dunav hrvatskom protječe na dionici dugoj 138 a drava 323 kilometra.

Sava dolinka i sava bohinjka formiraju reku savu kod radovljice u sloveniji. Samostalno istraži posljedice. Sava prolazi kroz četiri države. Teče kroz sloveniju hrvatsku duž sjeverne granice bosne i hercegovine i kroz srbiju uljevajući se u dunav u beogradu.

Površina slijeva save je 95 720 km 2. Oblikuje se spajanjem save dolinke i save bohinjke a 946 kilometara nizvodno ulijeva se u dunav u srbiji ušće save je u beogradu. Sava dolinka izvire kao. Pomoću karte europe u svojem atlasu pronađi izvor i tok rijeke save.

Područje kroz koje protiče reka sava naziva se posavina. Srednji dio toka je prirodna granica između hrvatske i bosne i hercegovine. Tok reke save kreće se od slovenije preko hrvatske i bosne i hercegovine sve do njenog ušća u reku dunav u srbiji. Grčki povjesničar i geograf strabon u svom djelu geographica 4 6 10 pisano između 20.

Površina slijeva rijeke save je 95 720 km2. Nastaje spajanjem dvaju manjih rijeka u sloveniji save dolinke i save bohinjke u jedinstven tok što se nastavlja kroz republiku hrvatsku i ulijeva u dunav u srbiji beograd. Samostalno istraži povijest zagrebačkih mostova preko save. Sava teče u dužini od 940 kilometara dok se njen sliv prostire na površini od 95 720 kvadratnih kilometara.

God rijeku savu naziva. Ime rijeke save najvjerojatnije potječe od proto indoeuropskog korijena sewh 1 uzeti tekućinu i sufiksa eh 2 pa bi značenje bilo ono što zalijeva. Najduži plovni put u republici hrvatskoj je rijeka sava. Sava čini sjevernu granicu balkanskog poluostrva i južni obod panonske nizije.

Sava je i jedna od najdužih europskih rijeka i jedna od malobrojnih te veličine koje ne utječu direktno u neko more. Kroz koje države protječe sava. Rijeka sava je pritoka rijeke dunav i jedna je od tri najdulje rijeke u hrvatskoj dugačka je 940 km druge dvije su drava i kupa. Sava je rijeka u srednjoj i jugositočnoj evropi desna pritoka dunava nastaje spajanjem rijeka save dolinke i save bohinjke u blizini lancova u sloveniji iz slovenije prelazi u hrvatsku teče kroz zagreb i sisak a nakon toga čini granicu između bosne i hercegovine i hrvatske zatim malim dijelom ulazi u bosnu i hercegovinu pa onda čini jednim dijelom granicu između bosne i hercegovine i srbije da bi na kraju ušla u srbiju gdje se u beogradu ulijeva u dunav.

Sava je najdulja rijeka u hrvatskoj. Na području lijepe naše ona teče čak 510 kilometara. Rijeka sava i njezin sliv. Prosječan istijek vode na ušću je 1760 m s a maksimalni 5 000 m s dok je najveći istijek na prijelazu zime u proljeće.

Rijeka sava je pritok dunava koji izvire u sjeverozapadnoj sloveniji. Indicator of river kilometres for the sava river and its navigable tributaries 3 foreword in last two decades navigation and transport on the sava river were for known reasons primarily affected by a lack of investments into the waterway maintenance and the waterway infrastructure development which nowadays. Nije posve uređena za plovidbu tijekom cijele godine jer se ne ulaže sustavno u njezino osposobljavanje za plovidbu. Zajedno sa savom.

Od izvora prema ušću to su slovenija hrvatska bosna i hercegovina te srbija. Sava je duga 990 km uključujući i 45 km dugu rijeku savu dolinku koja izvire u zelnici u sloveniji. International sava river basin commission daljinar rijeke save i njenih plovnih pritoka indicator of river kilometres for the sava river and its navigable tributaries zagreb 2011.

rijeka sava karta Sava Prometna Zona rijeka sava karta Sava Prometna Zona

rijeka sava karta Sava Wikipedia rijeka sava karta Sava Wikipedia


Post a Comment for "Rijeka Sava Karta"