Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Plava Karta Slovenija

Plava karta slovenija

Strancu plava karta u sloveniji omogućava da može odmah spajati porodicu. Biznis migracija sa kompanijom u kojoj ste zaposlili državljana slovenije ili eu.

plava karta slovenija Plava Karta Evropske Unije Sljaka Karijera plava karta slovenija Plava Karta Evropske Unije Sljaka Karijera

Modra karta se izda za čas do dveh let in se lahko podaljša z veljavnostjo treh let.

Takođe možete dobiti plavu kartu evropske unije. Plava karta načelno važi za sve profesije i zanimanja ali se ona praktično ne dodeljuje stručnjacima iz oblasti društvenih nauka. Od uvođenja plave karte do septembra 2016. Načelno ona važi za sve profesije i zanimanja ali u praksi se ne dodeljuje stručnjacima iz oblasti društvenih nauka.

Investicija ili zaposlenje državljana slovenije ili eu. Plava karta eu omogućava vam da odmah dovedete porodicu sa sobom. Stranac sa plavom kartom eu može odmah započeti proces. U slučaju plave karte nije potrebno čekati da stranac navrši 1 godinu boravka da dobije pravo na spajanje porodice u republici sloveniji.

Minimalni prihodi kao mera zaštite za obe strane. Ako želite da dobijete plavu kartu u sloveniji potrebno je da imate odgovarajuće visoko obrazovanje da ne postoji kandidat za dati posao na listi nezaposlenih lica. U nemačkoj ona su podvedena pod skraćenicu mint matematika informatika prirodne nauke i tehnika i stručnjaci iz ovih oblasti su u prednosti nad društvenim naukama. Plava karta eu a jest radna dozvola i dozvola za privremeni boravak za visokokvalifikovano zapošljavanje državljana država koje nisu u eu u odnosno egp u.

Osim toga vaša plata mora biti u visini najmanje 1 5 puta prosečne slovenačke plate sa svim doprinosima. Plava karta nastala je 2009. Uslovi i potrebna dokumenta. Godine nemačka ju je izdala nešto manje od 51 000 puta.

Dizajnirana je tako da učini evropu privlačniju za profesionalce koji dolaze izvan eea european economic area zemalja eu države norveška island i lihtenštajn u ovom slučaju bez irske i danske. U ovom slučaju potrebno je da ste zaposleni kao stručnjak sa radnim iskustvom. Prošnjo za izdajo ali podaljšanje modre karte lahko vloži tujec ali njegov delodajalec. Prednost je tolika da se plava.

U ovom tekstu ćemo opisati uslove i potrebna dokumenta za visokokvalifikovane radnike proces konkurisanja i osnovna prava garantovana plavom kartom. Kada je reč o ostalim profesijama i zanimanja. Za visoko kvalifikovane pojedince opcija je i eu blue card eu plava karta. To je odgovor na zelenu kartu u sad u.

S druge strane kada je reč o ostalim profesijama i zanimanja npr. U republici sloveniji plava karta eu a izdaje se kao jedinstvena dozvola za boravak i rad koja vam omogućuje da uđete u sloveniju boravite u njoj i radite. Find local businesses view maps and get driving directions in google maps. Plava karta evropske unije.

Vaša diploma mora biti verifikovana od strane ministarstva za obrazovanje. Tujec mora prošnjo vložiti pri diplomatskem predstavništvu ali konzulatu republike slovenije v tujini delodajalec pa lahko prošnjo vloži pri. Strancima koji žele boraviti u republici sloveniji zbog visoko kvalifikovanog zapošljenja nije potrebna radna dozvola i poslije još dozvola za boravak nego možeju sami ili njihov poslodavac podnijeti zahtijev za izdavanje plave karte eu koja združuje tako radnu dozvolu kao i dozvolu za boravak. Plava karta eu dozvoljava visoko kvalifikovanim stručnjacima rad i boravak u republici sloveniji i predviđena je za one koji nisu državljani zemalja eu.

Osim ispunjavanja osnovnih uslova za dobijanje dozvole za privremeni boravak morate biti obrazovani ili osposobljeni i morate imati ugovor o radu ili obavezujuću ponudu. Uslovi i potrebna. Godine dok je nemačka izdaje od avgusta 2012. Plava karta se dodeljuje licima kojima je ponuđena bruto plata od najmanje 46 400 evra godišnje.

plava karta slovenija Sve Sto Treba Da Znate O Plavoj Karti plava karta slovenija Sve Sto Treba Da Znate O Plavoj Karti

plava karta slovenija Plava Karta Eu Data D O O plava karta slovenija Plava Karta Eu Data D O O


Post a Comment for "Plava Karta Slovenija"