Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Sinoptička Karta Dhmz

Sinoptička karta dhmz

Sinoptička karta daje pregled razdiobe tlaka i atmosferskih fronti. Sinoptičke karte pokazuju analizu ili prognozu stanja atmosfere nad većim područjem.

sinoptička karta dhmz Sinopticka Karta Hrvatske Danas Karta sinoptička karta dhmz Sinopticka Karta Hrvatske Danas Karta

Karta je produkt prognostičkog modela meteorološke službe ujedinjenog kraljevstva.

Za određivanje početnog stanja atmosfere od kojeg započinje proračun prognoze početni uvjeti koristi se metoda asimilacije podataka. Sinoptička karta koju možete vidjeti na ovoj stranici je sinoptička karta za naredni dan u 12 sati po utc vremenu zimi. Položaj fronti određuje prognostičar na temelju prognostičkih materijala i subjektivne procjene. Sunčano uz povremeno malu naoblaku a ujutro u unutrašnjosti lokalno s maglom.

Vjetar slab u središnjim predjelima do umjeren jugozapadni na istoku sjeverozapadni. U 24 sata u razdoblju od 14 00 u petak 24. Prognoze modela aladin hr operativno se izrađuju na superračunalu dhmz a četiri puta dnevno te za 72 sata unaprijed sa satnom dostupnošću prognostičkih podataka. Srpnja dijelove hrvatske zahvaćaju jaka grmljavinska nevremena od kojih svakako treba izdvojiti nevrijeme u zagrebu potkraj dana.

Sinoptička karta karta polja tlaka izrađena je na temelju ecmwf prognoze za naredni dan u 12 utc. U svega par sati glavninom od 21 30 do ponoći na području grada palo je između 50 i 80 litara kiše po četvornom metru l m 2. U petak 24. Powered by create your own unique website with customizable templates.

U postupku asimilacije podataka koriste se brojna meteorološka mjerenja i motrenja nad područjem hrvatske i okolnih zemalja satelitska avionska radiosondažna s prizemnih.

sinoptička karta dhmz 4a19erwqk0mldm sinoptička karta dhmz 4a19erwqk0mldm

sinoptička karta dhmz Crometeo Forum Pogledaj Temu Meteo Pitanja I Odgovori 2 sinoptička karta dhmz Crometeo Forum Pogledaj Temu Meteo Pitanja I Odgovori 2


Post a Comment for "Sinoptička Karta Dhmz"