Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dubina Jadranskog Mora Karta

Dubina jadranskog mora karta

Jadransko more je pretežno plitko. Ostatak istočne obale dijelimo sa slovenijom kopnene linije od oko 45 km bosnom i hercegovinom svega 21 km obale crnom gorom 260 km albanijom 406 km čija se jadranska obala nastavlja na obalu jonskog mora i grčkom 73.

dubina jadranskog mora karta Jadransko More Jadransko More Je Ogranak Sredozemnog Mora Koje Odvaja Apeninski Poluotok Od Balkanskog Poluotoka Te Apenine Od Dinarskog Gorja Jadransko More Je Pretezno Zatvoreno More Povezano S Jonskim Morem I Preko Njega dubina jadranskog mora karta Jadransko More Jadransko More Je Ogranak Sredozemnog Mora Koje Odvaja Apeninski Poluotok Od Balkanskog Poluotoka Te Apenine Od Dinarskog Gorja Jadransko More Je Pretezno Zatvoreno More Povezano S Jonskim Morem I Preko Njega

Edited by luka ruškan.

Jadransko more je pretežno zatvoreno more povezano s jonskim morem i preko njega sredozemnim morem. Jadransko more je pretežno plitko. Ime je dobilo po gradu adriji ili hadria i tako se zvao samo severni deo današnjeg jadranskog mora ali je vremenom ceo zaliv. Površina jadranskog mora je 138 595 km 2 dužina oko 700 a prosječna širina 380 kilometara.

Obalna se linija proteže na čak 7911 km od čega je najveći dio upravo u hrvatskoj 5835 km odnosno oko 74 ukupne obale jadrana. Valni parametri dobiveni su na visokoj prostornoj razlučivosti za cijeli jadran uz obalu do 100x100 m. Pristanišni planovi važnije luke na hrvatskom dijelu obale jadranskog mora tematske karte posebne karte koje se koriste uz navigacijske karte kategorija karte. Learn more about getting started with this template.

Jadransko more ili jadran je veći rukavac sredozemnog mora kojeg odvaja otrantski moreuz ili otrantska vrata površine je 138 595 km 2 najveće dubine 1330 m srednja julska temperatura vode je 23 2 stepena a prosječna godišnja temperatura je 17 5 stepeni. Sjeverno od pule mu dubina ne prelazi 50 m a sjeverno od zadra 100 m taj prostor je za vrijeme ledenog doba bio na kopnu. Ono najverovatnije potiče od ilirske reči adur koja označava vodu ili more. Roms regional ocean modeling system wwm iii wind wave model iii sla sea level anomaly anomalija morske razine sst sea surface temperature temperatura na površini mora raspodjela parametara po.

Edited by luka ruškan. U južnom dijelu jadranskog mora se nalazi udubina u kojoj dubine naglo padaju najveća dubina je 1233 m. Jadransko more je ogranak sredozemnog mora koji odvaja apeninski poluotok od balkanskog poluotoka te apeninskog gorja od dinarskog gorja jadran je najsjeverniji rukavac mediterana koji je s njim spojen preko otrantskih vrata morski prolaz između jadranskog i jonskog mora države na obalama jadranskog mora su albanija bosna i hercegovina crna gora hrvatska italija i slovenija u jadranu se nalazi preko 1300 otoka većinom smješteni na istočnoj strani tj. U južnom dijelu jadranskog mora se nalazi udubina u kojoj dubine naglo padaju najveća dubina je 1233 m.

Oceani i mora jadransko more karta. Karta jadrana koja prikazuje cijelu jadransku obalu uključujući i sve jadranske otoke. Sign in recent site activity report abuse print page powered by google sites. Finijom rezolucijom od 500x500 m pokriveni su istra kvarner i obalno područje srednjeg jadrana.

Na latinskom se zvalo mare hadriaticum. Na modernim jezicima zove se i mare adriatico na italijanskom adriatisches meer na nemačkom jadransko morje na slovenačkom jadransko more na srpskom i deti adriatik na albanskom. Najplići dio jadrana je oko istre gdje dubina ne prelazi 50 m. Sjeverno od pule mu dubina ne prelazi 50 m a sjeverno od zadra 100 m taj prostor je za vrijeme ledenog doba bio na kopnu.

Edited by luka ruškan. Rezolucija modela roms za cijeli jadran je 2x2 km. Edited by luka ruškan. Sve karte pregledna informativna pomoćna generalna obalna prilazna lučki plan pristanišni plan tematska ostale pomorske karte.

Edited by luka ruškan. Ime jadranskog mora postoji još od antičkih vremena. Granica jadranskog i jonskog mora su otrantska vrata široka 75 km između italije i albanije. Jadransko more je pretežno zatvoreno more povezano s jonskim morem i preko njega sredozemnim morem.

Granica jadranskog i jonskog mora su otrantska vrata široka 75 km između italije i albanije.

dubina jadranskog mora karta Hhi dubina jadranskog mora karta Hhi

dubina jadranskog mora karta Jadransko More Wikiwand dubina jadranskog mora karta Jadransko More Wikiwand


Post a Comment for "Dubina Jadranskog Mora Karta"