Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Karta Sjeverne I Južne Amerike

Karta sjeverne i južne amerike

Nije na odmet vježbati snalaženje na karti jer ima već dosta pojmova da ti kasnije bude lakše. Give a nod to the game author.

karta sjeverne i južne amerike Amerika karta sjeverne i južne amerike Amerika

Sjeverna amerika kontinent na sjevernoj polutci površine 24 230 000 četvornih kilometara.

Koristite miša za interakciju sa kartom. Learn how to create your own. Send a shoutout about. Ovo je karta države sjedinjene američke države.

View as printable worksheet. Kristofor kolumbo je bio poslan u ime španjolske kraljice da dođe do indije ali mu je namjera bila krenuti sa zapada da dođe na istok jer je vjerovao da je zemlja okrugla. Podrobniji članak o temi. Zumirajte je ako želite vidjeti detaljniju kartu.

Kada je došao do kopna nepoznati kontinent mislio je da je to indija pa je tako nazvao i domorodce koji su tamo živjeli. Satelitska slika južne amerike. Kada su inke u 15 stoljeću osvojili današnji ekvador i uključili ga u svoje carstvo u njemu su već dugo postojale napredne staroameričke kulture. Politička karta južne amerike learn by taking a quiz.

June 2019 may 2019 april 2019 march 2019 february 2019 january 2019 december 2018 november 2018. Ekvador je država u sjeverozapadnom dijelu južne amerike na obali tihog oceana. Hvala ti na pitanju. Glavni grad države sjedinjene američke države je.

Podrobniji članak o temi. Argentina bolivija brazil čile kolumbija ekvador gvajana paragvaj peru surinam urugvaj i venecuela i dva nesuverena područja francuska gvajana francuska prekomorska teritorija i folklandska ostrva britanska prekomorska teritorija sa kojom je ujedinjeno kraljevstvo u sporu sa argentinom. A sutra radimo države sjeverne i južne amerike na slijepoj karti. Online quiz to learn politička karta južne amerike.

Najveća država u sjevernoj americi je kanada od 9 976 140 km 2 površine kanada je ujedno i druga država po veličini u svijetu a najmanja joj je država grenada. You need to get 100 to score the 13 points available. Sjeverna amerika je treći kontinent po veličini. Sjedinjene američke države je država koja se nalazi na kontinentu sjeverna amerika koja graniči sa državom kanada kuba i meksiko.

Sastoji se od 12 suverene države. Ona pripada karipskim otocima a površina joj iznosi 340 km 2. This map was created by a user. Add to new playlist.

Povijest sjeverne amerike godine 1492. Osnovna škola vitomir širola pajo nedešćina 6 razred osnovna škola veruda pula ivan gambiroža osnovna škola zamet rijeka vgv osnovna škola vitomir širola pajo nedešćina 6 razred all categories upoznajem svijet osnovna škola zamet rijeka vgv osnovna škola veruda pula ivan gambiroža osnovna škola vitomir širola pajo nedešćina 6 razred osnovna škola zamet rijeka vgv. Prvo ćemo još malo vježbati prije nego vas pitam. Ekvador u ratovima sa susjedima gubi velik dio teritorija.

Niže na ovoj stranici ćete pronaći popis regija zemlje sjedinjene američke države unutar kojih se nalazi popis svih mjesta koja se nalaze u toj regiji. Povijest južne amerike vidi i. Istraživanje amerike te kolonizacija južne amerike smatra se da su sjevernu pa zatim i južnu ameriku naselili prvi ljudi iz područja današnje rusije prelaskom beringovog tjesnaca koji je u prapovijesti bio kopneni most iako se neka istraživanja ne uklapaju u tu teoriju prvi dokazi o poljoprivredi u južnoj americi potiču iz vremena 6500 g pr kr prva poznata naselja nalaze se na jugozapadnoj obali ekvadora valdivia dok. Add to favorites 6 favs.

Oš vladimir gortan rijeka. Slijepa karta južne amerike. Ekvador dobiva neovisnost od španjolske i postaje dio velike kolumbije pod vodstvom simona bolivara. Sjeverna amerika obuhvaća sjeverni dio zemljane mase poznate po nazivima novi svijet zapadna hemisfera ili amerike.

By admin 29th april 2018. Your skills rank. Your comment will be posted after it is approved. Okružena je tihim okeanom na zapadu atlantskim okeanom na istoku sjevernom amerikom i karipskim morem na sjeverozapadu.

Jedina kopnena točka dodira između sjeverne i južne amerike i.

karta sjeverne i južne amerike Sjeverna Amerika Wikiwand karta sjeverne i južne amerike Sjeverna Amerika Wikiwand

karta sjeverne i južne amerike Slijepa Karta Amerike Karta karta sjeverne i južne amerike Slijepa Karta Amerike Karta


Post a Comment for "Karta Sjeverne I Južne Amerike"