Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Karta Njemacke Po Pokrajina

Karta njemacke po pokrajina

Godine kada je dominacija nad pruskom propala. Godine spajanjem pokrajina virtemberg baden baden i virtemberg hoencolern.

karta njemacke po pokrajina Njemacke Pokrajine Karta Karta karta njemacke po pokrajina Njemacke Pokrajine Karta Karta

Nemačka je jedna od najrazvijenijih evropskih država.

S obzirom na to da je današnja njemačka nastala od nekoliko država ona ima federalni ustav a konstitutivne države su sadržale određeni stepen suvereniteta. Treća je po veličini u nemačkoj ali i po ekonomskoj snazi i predstavlja jedan od najbogatijih regiona u evropi. Tada je nastao drugi njemački reich u historiografiji obično poznat i kao carstvo. Ova zemlja je jedna od vodećih privrednih sila u evropi.

Länder i 2 države freistaat pri čemu je razlika samo u nazivu koji je zadržan iz tradicionalnih razloga. Njemačka interaktivna mapa cijele države. Prvi reich poznatiji i kao sveto rimsko carstvo njemačke nacije je potekao od karolinškog carstva 843 koga su osnovali čarlemanci 25. Postoji 14 pokrajina njem.

Njemački jezik i germanizam postoje više od hiljadu godina ali je država po imenu njemačka formirana kao moderna nacionalna država tek 1871. Njemačke pokrajine pripadaju prvom nivou teritorijalne podjele njemačke po standardima iso 3166 2 de i nuts de. Sa naglaskom na geografske uslove berlin i hamburg se smatraju gradovima. Karta svetog rimskog carstva.

317 gradova i naselja. Karte i turističke informacije srpskih gradova sela i naslja. Glavni grad je štutgart. Za detalje o gradovima velikim gradovima großstädte ili mjestima s populacijom preko 100 000 pogledajte.

Karta njemačke sa preciznim satelitskim prikazom svi gradovi sela i ceste. Njemačke savezne pokrajine wikipedija stavljajte svoje političke mape stranica 6 forum hr savezna republika njemačka njemačka wikipedija republika srbija. Learn how to create your own. Glavni grad nemačke je berlin a službeni jezik je nemački.

Albanija andora armenija 2 austrija azerbajdžan 1 bjelorusija belgija bosna i hercegovina bugarska cipar 2 crna gora češka danska estonija finska francuska grčka gruzija 1 hrvatska island irska italija kazahstan 1 latvija lihtenštajn litva luksemburg mađarska malta moldavija monako nizozemska njemačka norveška poljska portugal rumunjska. Baden württemberg skraćenica bw je nastala 1952. Nalazi se na severu evrope. This map was created by a user.

Razred abeceda adjektive austrija boje farben bolesti brojevi dass recenice delovi tela deutschland die familie essen und trinken futur genitiv godine grammatik haustiere domace zivotinje hrana i pice imperativ karta nemacke kommen komparacija prideva komparation korisni linkovi körperteile licne i prisvojne zamenice liegen modalni glagoli musik muzika möbel namestaj nezgode nicht i kein odmor oktoberfest o nemačkoj online spiele opisivanje ostern perfekat. 313 gradova i naselja. Pokrajina broji 11 miliona stanovnika. Spisak gradova u njemačkoj po broju stanovnika kao i metropolitanske regije u njemačkoj.

Broj gradova i naselja u njemačkim pokrajinama.

karta njemacke po pokrajina Njemacke Pokrajine Karta Karta karta njemacke po pokrajina Njemacke Pokrajine Karta Karta

karta njemacke po pokrajina Spisak Gradova U Njemackoj Wikipedia karta njemacke po pokrajina Spisak Gradova U Njemackoj Wikipedia


Post a Comment for "Karta Njemacke Po Pokrajina"